Reglament Le Centaure 2019

P.O.R. de llegenda

Le Centaure és una competició d'Orientació i Regularitat (POR), establerta a França el 1976. Inicialment, el seu reglament es basava en el reglament francès de POR nocturna, amb els mateixos controls veterinaris i  sancions. Actualment, se segueix el Reglament Internacional de TREC, aprovat per la FITE.

 

Punts del reglament

. Sala de mapes oberta tres hores abans de la sortida del primer competidor.

. ordre de sortides per sorteig i inverses per a la segona etapa,

. Nombre de punts atorgats a cada competidor en l'inici de la cursa, 2.000 punts, resultats en "negatiu" possibles,

. Cada genet s'equipa com vol i porta el material que consideri necessari per al bon funcionament de l'esdeveniment,

. Les "eines" tipus GPS i altres programes en els telèfons intel·ligents estan estrictament prohibides. (Telèfon segellat per seguretat en un sobre tancat a la sortida),

. El Jurat el formen un president, els traçadors i dos representants dels genets, es reuneix al final de cada ronda,

. És obligatori tenur una assegurança de Responsabilitat Civil per al cavall i una d’accidents per al genet. Per al corredors nacionals s’accepta la Llicència Federativa.

 

Detalls específics

Els creadors volien fer un esdeveniment inusual, que se celebra durant tres dies, nit i dia, en dues etapes, en unes condicions extremes amb la dificultat afegida de triar les nits sense lluna del mes més fred.

Alguns detalls: Le Centaure es corre, a elecció, individualment o en parelles. També hi ha la possibilitat de participar en grup, però sense opció al premi de les sivelles.

L'esmorzar de dissabte al matí es pren a la matinada, en algun punt secret del recorregut. Les arribades són fins a diumenge al migdia per a tots.

 

100 km en 36 hores

Des d'una distància de cent quilòmetres, distribuïdes en dues parts desiguals, i amb prop de 36 hores, hi ha poques oportunitats per al descans, i estan ocupades majoritàriament pels diferents controls.

El primer competidor comença divendres a la mitjanit, amb sortides esgraonades tot seguit. Aquesta primera etapa, d'uns seixanta quilòmetres, acaba per als primers cap al migdia del dissabte. Amb un nou començament a la següent mitjanit.

 

Sivella de cinturó

Els tres primers de cada categoria guanyen la sivella de Le Centaure (or, plata, bronze), els altres una placa. Mai no s'atorguen més de 9 sivelles (3 en individual, 6 d’equip).

L'ús de la sivella de Le Centaure és un honor que correspon a una lluita superada amb alt rang en un esdeveniment excepcional, difícil i exigent. La sivella i els gràfics no es poden utilitzar fora de le Centaure i de la seva organització

Descarregueu el reglament de Le Centaure 2019
Reglament Le Centaure Català.pdf
Documento Adobe Acrobat [487.5 KB]